Peminat Cik Lya ~ tQ :)

Picture Of My Life Contest



hye reader's..setelah sekian lame lya menghilang..

lya nak cari idea sebenr nye nak buat satu kontes yang menguji kinda kite..

nak uji minda nak ingat balik kenangan2 lame kiter..bukan snang tau..

mcm korang semua banyak kan kenangan indah/silam yang korang ade..

same lah ngan lya..

tapi demi ARE-TIK

lya turutkan..cewah!!fiwwwooott...

due date tak lame je lagi : 1/12/2010



ok..

tengok gambar dulu ::

.
.
.
.
.
.
.


dlm idop yang penuh pancaroba..lya harungi semua ngan tenang..

pada mulenye lya ingat senang idop bile dah mule bekerja.dah mule langkah kaki kuwa dr skola.

tapi pengalman itu lagi perit rupenye.

semua lya kene tanggong sendiri.walaupon lya share ngan mak.

tapi dlm hati tetap merungut.

nape aku jadi mcm ni?nape aku jadi aku?

nape masalah dtg bertimpa2 tak henti?

nape tuhan bagi dugaan yang terlalu berat ni untuk aku pikul?

lepas sorang, sorang nak pegi tinggalkan lya T__T

lya tak pernah nmpak kesempurnaan dlm idop lya.

tak mcm orang laen.

family yang sempurna..kehidupan yang sempurna..

cinta yang sempurna n abadi

lya pernah tertekan.n kate susah sangat hidop ni.

n mak teros ingatkan lya

" akk..akk kene ingat..klu akk pikir kiter ni susah.idop kiter ni susah..tak sempurna mcm yang akk nak.kat luwa sane ade lagi yang lagi terok susahnye..lagi tak sempurna hidop nye..tak de manusia yang dijadikan tuhan sempurna..ade kekurangan nye..semua same cume laen version nye..ape yang patot akk buat,bersyukur ngan DIA,sbb DIA akk masih bernyawa..masih boleh menyentuh,merase,melihat keindahan bumi ni..jangan asyik slhkan diri sendiri..ini memang dugaan dari DIA dan kiter kene sabar tempoh semua ni..n akk jangan lupe mak sentiasa ade dengan akk..insyaallah "

lya tak tahan sedih sbb lya tanak kehilangan mak..

T_______T

now nak tag ::




5 comments:

Aretikz said...

Salam cik Lya.. Thanx 4 join.. betul cakap mak lya tu.. semua itu dugaan dariNya.. berkat kesabaran dan redha dengan ujian, pasti ada kemanisan sebaliknya.. kita tidak tahu bila. yang penting.. kembali kepadaNya, kerana apa yang mendatang, itu sebagai peringatan buat kita untuk mengingatiNya.. Eh? Terlebih sudah.. hehe.. Namun.. xda pula sya nampak gambar contest yang dilinkkan ke blog saya kat sidebar.. ^_^ perlu tu..

cik lya said...

tq atik :) done

☆aDihAys☆ said...

hidup mmg penuh dugaan..

tp setiap org hadapi dugaan berbeza..

cik lya said...

@adihays : alhamdulillah amat bersyukur kehidupan yang DIA kurniakna skang ni :)

NuSaNa NoSa 91 said...

sabar lya, sabar.. dugaan tu utk menguatkn kita lg.. betol ckp mak lya tu~ ^_^