Peminat Cik Lya ~ tQ :)

rice cooker yang terbaek!!!aku kagum

salam 1 malaysia semua :)

h r u?

i'm fine tenkiu :)

ok.kat sini lya ade story nak share2 ngan korang

pada satu hari (berdiri tegak sambil tangan gerak mcm nak show syarahan)

lya ngan budak bilik tergerak hati nak beli satu rice cooker (periuk nasi)

ye la.takkan nak bantai makan kat kedai aje.tokei perabot pon benkrap hoii

kengkonon ngan semangat jitu nak mengrajinkan diri ni memasak la

lebih kurang mcm ni la rice cooker ktorang.




bile dah beli rice cooker.ape lagi.

cari la skali barang dapor.bende2 yang bole di msk.

mcm beras,sayo2,minyak,ikan bilis,cili etc.

ktorang beli tu semua kat GIANT.bile dah abes membeli blah kitorang jalan2 lepak kat uptown danau kota :)

penuh parking.gler arh!jalan2 jap pastu budak bilik gi masak nasik.

cuci2 beras.cuci2 beras.hokey.get redi to cook :)

lya tanya " eh kak,nak biarkan aje ke nasi tu masak?"

budak bilik ckp " haah..biar je la.nati esok leh tros goreng nasi tu "

kami pon dengan senang lenang menyihatkan kaki masing.bersihkan diri dan...TIDO!

a few minutes!!

"eh kak..bau ape ni??"...."bau hangit la lya!!!!"

teros jengah dapor tengok nasi.hah!!!!!

dah sah nasik hangit!!gler arh...tempat tekan kat rice cooker tu tak naik.

maksud lya kalau nak masak tekan COOK kan.bile dah COOK die tak naek sendiri jadi WARM.

patu nak try masak lagi skali.tak bole dah.teros rosak rice cooker tu.(geleng2 pale)

so,mlm ni lya nak p GIANT balik.nak mintak ganti rugi.naseb baik ade warranty.

nampak sangat jual barang tak kualiti.

korang semua hingat.kalau nak beli barang letrik kat kedai letrik.

jangan beli kat supermarket.PAYAH!

k bai~nak mandi (perlu ke bagitau hahhaaha)

4 comments:

Nesa Wazir said...

ari tu nesa tekejot.adik nesa yg umo 8 taon yg nakal x dgr ckp tu masak nasi gune rice cooker.elok plk 2 XD

Cik Yana said...

Cik Yana dulu mase duk hostel, beli tv kat giant. Pastu bawak balik hostel tak sampai 1 jam tv tu on, die off sendiri, pastu on balik off balik. Macam bilik berhantu pulak. Hahaha~ Giant tol :P

Entry terkini: Happy Birthday Superman!!! :)

Our Diary said...

saya setuju sgt ngan statement beli barang elektrik di kedai elektrik, jangan beli kat supermarket...hair dryer saya rosak dan masih ada warranty. hantar kat supermarket tu die cakap 3 bulan masa untuk baiki. lama sangat...sempat la beli yang baru. dan supermarket tu adalah giant

marina anakcikbob said...

beli jenama panasonic.