Peminat Cik Lya ~ tQ :)

.bila orang yang kite sayang pergi......

hye.lya tade mood nak keje arini.

pekerja asing kat tmpat lya semua mogok.bos nak bagi gaji lewat.

20hb.gler lewat.lewat sangat.ape nak makan?

dorang tade otak ke?tade akal ke?

dak indon semua tanye2 elok2.bile mau bagi gaji.jgn lah lmbat sgt.kami mau mkn apa.

tetibe dorang kene serang ngan kate2 bos.bos tetap nak bagi lewat.dgn ego nye.

dak indon tu semua amek keputusan nak berenti then tinggalkan kami.

lya ingat ade kesemptan nak jumpe.mungkin esok.mungkin time balik keje tadi.

sembang2.rindu ngan dorang.

baru sehari je dorang tak datang.sunyi sangat.semua keje kelam kabut.

lya terkilan sangat.tak dapat nak jumpe dorang buat kali terakhir.

menyesal.terasa.sedih.saket ati
**ngan boss

nape dorang kene tindas terok sangat?time bulan puasa,dorang puasa.kene potong gaji rm100??

ape tu?patot ke?sebab dorang puasa kene potong gaji.atas alasan takot dorang ni mati bile puasa.

pernah ke kite dengar orang islam mati sbb puase?tak logik!

lya tak kesah kalau dorang kene anta balik indon.mungkin itu yang dorang nak sbb seksa keje kat situ.tapi gaji n permit dorang pon disekat!

nape mcm tu??nape nak sekat gaji dorang?ape slh dorang?

dorang ni makhluk yang rajin.sangat sangat rajin keje.buat ape aje yang disuruh.tapi nape dorang dilayan mcm tu??

lya rindu kat dorang.gurau senda dorang.senyum dorang.rindu nak dengar dorang panggil name lya.rindu sangat.

setahun kitorang bersama.memang saat yang paling indah.

dorang baik sangat.lya dah anggap mcm adek2 lya.kami dah mcm 1 family.

ye!memang lya tak leh nak lupekan dorang..!tade sape leh ganti tempat dorang..

yang leh amek ati lya.hanya dorang!

rindu sangat.air mate ni takkan berhenti tangisi pemergian dorang.

terkilan sangat.tak dapat capaikan hasrat dorang nak gi tepi pantai.seronok2 kat sane.

tak sempat nak tunaikan hajat dorang.


time otw nak balik..kak zana cakap dorang dah naek bas gi kl.

HAAAAHHHHHH!!!!!!!!!!!

abes dorang gi kl beli tiket gune duet ape??kan bos tak bagi gaji.

jawapan yang kak zana bagi cukup buat ati lya sayu.sayu sangat.sedih.

kak zana cakap ::

" dorang jual henpon.dpat rm580.pas tu kak zana tambah lagi rm100++.pastu bos kilang arang belikan makan.siew fang (s/visor department laen) ngan yong min ade bagi duet sket buat duet blanje..."

sedih sngt sampai terpakse jual henpon. T___T.

nape ade orang mcm bos lya??napee...

sepanjang lya idop 25 tahun ni.1st time lya dengar bende2 mcm ni jadi.depan mate lya!

kalau lya tau jadi mcm ni.lya leh korbankan time rehat lya luangkan mase secukupnye ngan dorang.tapi skang tak gune dah.dorang dah pergi :(

mase balik.sampai je umah.lya tros call dorang.

sedih dengar suare dorang.dorang mintak lya doakan dorang.tak dapat nak jumpe dorang lagi.

then ade 1 sms masok.die tulis mcm ni ::

"Ass'aleya sory y aq td ngk ade pamit ma aleya.tlg sampikan ma emak,tadi aq ngk pamit ma dia.law slame ini ade cakap, tingka laku yg slh aq mtk ma'af y."

lya reply ::

" wslm,aku xpernah ade rase hati ngan ko.aku dah aggp ko mcm adek2 aku je.aku xleh nak tepon ko.aku dah mule nanges.xde sape nak kcu aku lagi.sebok2 nak mintak lagu2 baru ngan aku.jgn lupe aku ye "

" pasti kami semua ngak kan melupakan alea.wassalam...."

tetiba jadi sangat sedih.air mate tak berenti.

sbb hal ni amat mengejut!mendadak.rase mcm mimpi.

tating.suli.mariyanto.tita.mus.hasan.supiah.fatonah.ade.odang.

AKU KANGEN SANGAT SAME KAMUU...

T____________T

mate dah jadi bengkak..saya sangat sedih oke.jangan kacau!


bye.

1 comment:

AiDa AzRyN said...

Nak kau jugak boleh?huhu~ ;p